Blog Detay
Anasayfa / Blog / Doğru İş Başvurusu

Doğru İş Başvurusu

Doğru bir iş başvurusu için izlenecek yollar

İş arayışınızda başarılı olmak istiyorsanız, doğru işi bulmaya odaklanmalısınız. İş bulmak kolay bir süreç olmayabilir ama iş bulamadığınızda ya da işinizi kaybettiğinizde de hemen umutsuzluğa kapılmayın. Bilinçli, etkili bir şekilde ve doğru bir CV ile iş ararsanız, sonuca ulaşmanız çok daha kolay olacaktır.

Öncelikle CV’niz sizin kariyer kimliğinizdir. Dikkat çekecek bir CV, sizin diğer adaylardan ayrılmanız için önemlidir.  Eğitim, iş deneyimi, yetkinlik, başarılar, sertifikalar gibi gerekli bilgilerinize  çok da uzun olmayan bir biçimde yer vererek CV’nizi hazırlamalısınız.  CV hazırlarken size fikir verecek örnek ve hazır kalıpları internette de bulabilirsiniz. Aldığınız dersler, dahil olunan etkinlikler, kulüpler, iş yaşamı ve kariyer dışında yer aldığınız gönüllü hizmet, staj, yardım, eğitim, hayvan hakları, dernek gibi sosyal faaliyetleriniz varsa onlardan da bahsetmeniz kendinizi doğru anlatmanız için önemlidir. Cv’nize ön yazı eklemek  ve  varsa referans ,tavsiye mektubu gibi farklı enstrümanları dahil etmek sizi diğer CV’lere nazaran bir adım öne taşıyacaktır. CV’niz, sektör ve birimlere göre uyarlanabilir olmalıdır. Şirketlerin sektör ve beklentileri farklı farklı olabileceğinden, özgeçmişinizde her görüşme için değişiklikler yapmanız gerekebilir. 

İş arama sürecinde, doğru ve etkili bir iş araştırması yapmak, dikkatli bir planlama ve kararlı bir tutum gerektirir. Her gün gerçekleştireceğiniz iş arama süreçlerinin bir listesini yapıp, planlı bir şekilde de ilerleyebilirsiniz. Çünkü iş arama süreci de, bir işin neredeyse kendisi kadar önemlidir. Hedefinize ulaşmak için doğru stratejileri takip etmek size yardımcı olacaktır. 

Doğru işe başvurmak, doğru sektör araştırması yapmak, mülakat becerilerinizi geliştirmek, işvereni araştırmak ve çalışacağınız piyasayı takip etmek ve anlamak önemlidir.  Sektör hakkında bilgi ve fikir sahibi olmak için gereken kaynakları takip etmelisiniz. Çünkü iş görüşmesi için yapılacak ufak bir hazırlık, başarı şansını tahmin edeceğinizden çok daha fazla artırabilir. Bu sebeple görüşmeye davet edildiğinizde, gittiğiniz şirket ve işveren hakkında bilgi edinmek çok önemlidir.  Kariyer hedeflerinizi her zaman netleştirerek, işi isteme nedenlerini açıkça tanımlamalısınız.

İşe alım süreçleri, içerisinde birçok değişken barındırmaktadır, zaman zaman başvurduğunuz pozisyona çok uygun olduğunuzu düşündüğünüz halde olumsuz geri dönüşler alabilirsiniz , bu durumda yapılacak şey olumsuzluğa kapılmadan, aynı kararlılıkla kendinize ve yetkinliklerinize uygun olduğunuzu düşündüğünüz işlere başvurmaya devam etmektir. Bu bakış açısı size istediğiniz işi elde etme ve kariyer başarısı olarak muhakkak geri dönecektir.

 

 

Bizimle İletişime Geçin

Her türlü bilgi için iletişim

Bizi bu numaradan arayın